Чист планински въздух и красива природа

Къщата на баба"Къщата на баба" се намира в с. Бели Осъм, Троянско. Село Бели Осъм е малко, китно, уютно и спокойно селце, с жители по-малко от 1000 души,  разположено в Северното подножие на Стара планина, по течението на река Бели Осъм, която извира от североизточното подножие на връх Ушите (1637 м) в Троянския балкан. 

Къщата на бабаС края на село Бели Осъм започва село Чифлик, което е следващото райско кътче, разположено по течението на реката и където се намират известните минерални извори. Ако харесвате минералната вода, посетете и минералните басейни и извори на с. Шипково.

За любителите на риболова, река Бели Осъм предлага интересни, прохладни и забавни възможности за практикуването на този вид спорт.

Забележителности

Ако сте отседнали при нас, не пропускайте да посетите интересните природни и научни забележителности, които нашият регион предлага:

Природонаучния музей в с. Черни Осъм, който е включен в 100-те национални туристически обекта на Българския туристически съюз, под № 31;  

Троянският манастир, който е трети по големина в България, основан през 1600 г.,  забележителен паметник на културата от национално значение.

В зависимост от вашите интереси, посоки на пристигане /тръгване и желания, може да посетите Къкринско ханче, Крушунските водопади, пещерата Съева дупка,  резервата Козя стена и хижата, Беклемето, както и, ако сте любители на дългите разходки - екопътеката Видимско пръскало.

Заповядайте при нас, за да си починете и да се насладите на  нашия живописен кът от Троянския Балкан, на чистия планински въздух, прохладата на р. Бели Осъм и меката троянска сливова ракия.

Галерия

Стая за гости Стая за гости Стая за гости